La idea de gravar un disc va sorgir quan ja teníem un bon grapat de cançons pròpies i anàvem comprovant que agradaven a oients i balladors.

Va ser decidir-nos, i començaren a sorgir propostes per a noves cançons fins arribar a un total de 22, que són les que finalment conté el disc.

En aquest treball, podreu trobar cançons amb lletres i sons propers a les músiques populars de ball mallorquí. Aquests temes fan referència a diverses festes o tradicions mallorquines, com poden ser: la Jota de matances, el Bolero des fogueró, les Mateixes marineres, la Jota de noces o la Jota d’estiu.

Però també n’hi ha d’altres que exploren sonoritats d’arreu de la Mediterrània, amb sons més personals i textos que parlen de l’amor, del dolor per la pèrdua d’un ésser estimat o de l’eterna persecució del Sol i La lluna (El ball dels dies, Bolero d’un record, Fandango del Primer adéu, Ullades...)

Per acabar hi hem afegit una polca, que encara que no sigui un ball propi, està sonant molt a les ballades populars i un Vou veri vou (cançó de bressol).

Els instruments principals que utilitzam són: flauta, dos violins, llaüt, bandúrria, dues guitarres, dos guitarrons, baix, diverses percussions i cinc veus. De forma puntual en algunes cançons podreu sentir també xeremies, flabiol i tamborino o  acordió. Tots aquests instruments, a més de les veus, permeten aconseguir sonoritats molt variades i textures riques en melodies i harmonies.

El nostre primer treball discogràfic pretén contribuir a l’enriquiment del repertori de ball mallorquí, però també té la intenció de ser un disc per a gaudir escoltant-lo.

Tot aquest procés de composició, assajos, hores d'estudi... veié la llum dia 27 de desembre de 2009 a l'Auditori de Felanitx, amb un recital - presentació de la nostra feina.